vineri, februarie 22, 2008

Despre prajiturici

Sa spunem ca fiecare dintre noi are cate o prajitura, de care fel vrea el, si ce-i place. Prajituricile astea pot fi impartite, evident.

La un moment dat, se intalnesc doua persoane. Unul are o amandina, altul o savarina (alegerea este intamplatoare). Ideea, dupa cum spuneam, e sa imparti. Fiecare ar vrea sa manance din prajitura celuilalt, insa tot tipul de prajitura pe care-l are, pentru ca ala ii place. Ce e de facut ?

Ar putea merge pe calea compromisului. Insa asta e solutia ? Cel care are amandina ar putea sa guste din savarina, dar daca cel care are savarina nu vrea sa guste din amandina? Stiu ca ar putea sa incerce amandina, s-ar putea sa-i placa chiar foarte mult, insa asta e alegerea lui. El asta vrea. Celalalt, astfel ar trebui sa manace doua prajituri, si cum stim, ce-i prea mult strica. Deci, fie i-ar fi rau, fie s-ar ineca. Deci varianta asta cade.

Ce fac ei atunci cu doua prajituri puse in comun, dar diferite? Mananca blatul. Dar baltul gol parca nu-i chiar asa de apetisant…

Oare solutia ar fi sa caute alte prajituri ? Sau sa fie mai flexibili si sa incerce cealalta prajitura, mai ales ca nimeni nu a zis ca trebuie s-o manace pe toata odata…

Un comentariu:

Richard M. Ilie spunea...

E aiurea sa mananci singur prajituri!
Eu sunt pt impartit parajiturelele si punere in comun. Astfel rezulta 2 savandine. Si fiecare mananca cat poate ca sa nu i se faca greata.
PS. tot imi vine in cap expresia "a pune botu la savarina". :)) Oare de ce?